Zdrava Glava

Očuvanje mentalnog zdravlja
Grad Zagreb

Građanski utorak je niz javnih besplatnih predavanja koja se održavaju u POP UP kinu utorcima od 19:oo sati u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Samobor. “U programskom smislu to je platforma za susretanje različitih mišljenja i stavova kojoj je cilj izgradnja građanske svijesti i empatije prema drugima. A kao što je poznato nitko se ne rađa empatičan. Empatija se razvija kroz upoznavanje različitih pogleda na svijet. A taj pogled utječe na razvoj svijesti koja je temelj prihvaćanja različitosti, drugih i drukčijih ljudi koji žive oko nas, ideja i koncepata. To prihvaćanje vidimo kao temelj demokratskog društva; društva koje se susreće s izazovima sadašnjosti i sutrašnjeg.”

 

Tema ovotjednog Građanskog utorka bila je Post pandemija a gost predavač bio je izv. prof. dr. sc. Ante Bagarić, dr. med., specijalist psihijatrije, pročelnik Zavoda za liječenje ovisnosti u Klinici za psihijatriju Vrapče.

 

„I kada dođe kraj pandemiji, nije kraj mentalnim problemima, postoji nešto što se zove postpandemija“, kaže psihijatar Ante Bagarić.

 

 

Koliko naša psiha može biti pogubna, kako sve to utječe na naš organizam te kome se možemo obratiti pogledajte i poslušajte u predavanju izv. prof. dr. sc. Ante Bagarića, dr. med.

 

 

 


Preneseno s:

https://www.samobor.hr/obrazovanje/gradjanski-utorak-post-pandemija-sto-cemo-s-nasom-psihom-nakon-pandemije-n7603

https://www.samobor.hr/kultura/gradjanski-utorak-c110

https://bolnica-vrapce.hr/dr-bagaric-prije-70-godina-je-bilo-bolje-jer-je-samokriticnost-bila-vrlina-a-danas-je-slabost/

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL