Zdrava Glava

Očuvanje mentalnog zdravlja
Grad Zagreb

Živimo u izazovnom vremenu u kojem se nije uvijek lako nositi sa svakodnevnicom. Puno ljudi pokazuje i osjeća psihičke smetnje i teškoće.

Klikom na upitnik pristupit ćete hrvatskoj verziji upitnika DASS – 21 koji ispituje prisutnost depresivnih i anksioznih simptoma te simptoma stresa. Upitnik se nalazi na web stranici udruge kako si?, jednog od partnera našeg portala. Riječ je o neprofitnoj organizaciji nastaloj u razdoblju pandemije i potresa u Republici Hrvatskoj s ciljem pružanja potpore široj populaciji. Udrugu čine mladi psiholozi pod vodstvom profesorice i mentorice dr. sc. Nataše Jokić-Begić.

Upitnik služi kao svojevrsni psihološki toplomjer koji vam može pružiti detaljniji uvid u to kako se osjećate. Ovo nije dijagnostički upitnik, odnosno visok rezultat na nekoj od skala ne ukazuje nužno na postojanje nekog psihičkog poremećaja. Svatko ponekad doživljava ove simptome kao odgovor na životne situacije kroz koje prolazi zbog čega su rezultati na ovom upitniku samo pokazatelj vašeg trenutnog stanja.

Pred Vama je upitnik s popisom uobičajenih teškoća koje se mogu pojaviti. Ovo nije dijagnostički upitnik, već pomoć da jasnije identificirate svoje teškoće.

Po završetku ispunjavanja upitnika dobit ćete rezultate s općenitim opisom Vaših teškoća.