Zdrava Glava

Očuvanje mentalnog zdravlja
Grad Zagreb

“Centar za zaštitu mentalnog zdravlja” – Doma zdravlja Zagreb – Zapad usmjeren je na rad u zajednici. Korisnici centra građani su zapadnog dijela Grada Zagreba, sa smetnjama iz anksiozno depresivnog kruga, s blažim strukturalnim promjenama u osobnosti te pacijenti s psihotičnim poremećajima nakon izlaska iz bolničkog tretmana. Rad s korisnicima usmjeren je na cjeloviti pristup, što uključuje i rad s obitelji te prilagodbu na radna mjesta i školovanje. U sklopu Centra djeluju tim za odraslu i dječju psihijatriju, dječji klinički psiholog te radni terapeut. Postupci na kojima temeljimo naš rad su grupna psihoanalitička psihoterapija, bihevioralno kognitivna psihoterapija, transakcijska analiza te psihološko savjetovanje.

Kroz petnaestogodišnje djelovanje, tim je pomogao brojnim korisnicima da pronađu sklad u obitelji i na radnom mjestu, uz stratešku pomoć Gradskog ureda za zdravstvo i Doma Zdravlja Zagreb –  Zapad. Centar surađuje s brojnim institucijama poput sudova, centara za socijalnu skrb, zagrebačkim psihijatrijskim bolnicama, timovima opće medicine i patronažnom službom Doma zdravlja. U Centru se provode brojna istraživanja i projekti, uz sudjelovanja na kongresima i simpozijima.

Posljednjih godina Centar sudjeluje i na projektu „Pogled u sebe“ te je nositelj nacionalnog edukacijskog projekta o postpartalnim poremećajima, financiranim od EU fondova.

U rubrici Aktualnosti pogledajte video s javnog predstavljanja projekta u Zagrebu te nekoliko videa s edukacija na temu Povećanje stručnih znanja i IT vještina zdravstvenih djelatnika radi prevencije te povećane dostupnosti ranog otkrivanja i intervencije kod poslijeporodne depresije koje su se održale u Krapini i Vukovaru te na Korčuli.

U slučaju potrebe za stručnom pomoći, posjetite Centar na adresi:

Baštijanova 52
10000 Zagreb (Trešnjevka)

ili kontaktirajte Centar na:
broj telefona: (0)1 3667-546

email: czmz-bastijanova@dzz-zapad.hr

web adresa: https://dzz-zapad.hr/personal.php?ordinacija_id=291