Zdrava Glava

Očuvanje mentalnog zdravlja
Grad Zagreb

Događanje

Povodom obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja (10. listopada) predstavljamo prigodne i besplatne online aktivnosti poput edukativnih tribina i predavanja ali i mogućnosti walk in savjetovanja sa psihologom

Datum: 10.10.2022.
Vrijeme: 18.00 sati
Lokacija: Online putem Youtube kanala
Organizator: Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" i Grad Zagreb

Tijekom odrastanja djeca prolaze razvojne faze, karakteristične po određenim izazovima. Za odrastanje i očuvanje mentalnog zdravlja iznimno je važna razina samopoštovanja i samopouzdanja. Mnoga istraživanja govore kako se osobe s pozitivnom slikom o sebi i visokim samopoštovanjem lakše nose sa svakodnevnim izazovima, uvjerenije su u svoje sposobnosti i imaju manji rizik za razvijanje rizičnih ponašanja. Međutim, kako ništa nije jednostrano, tako postoje i istraživanja koja govore da visoko samopoštovanje može imati i negativne učinke.

Pozitivna slika o sebi važan je zaštitni čimbenik, čiji je razvoj važno potaknuti kod djece i mladih. Povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja i Europske godine mladih, želimo ukazati na važnost razvijanja samopoštovanja te pomoći roditeljima da pronađu ravnotežu u izgradnji dječjeg samopoštovanja.

Tribina „Samopouzdani – sretniji i uspješniji?“ održat će se 10. listopada 2022. godine, s početkom u 18 sati putem YouTube kanala, a vodit će je mr. Andreja Radić, dipl. socijalna radnica.

Molimo da se prijavite putem elektroničke pošte na e-adresu: andreja.radic@stampar.hr

 

Svjetski dan mentalnog zdravlja

Veselimo se vašem sudjelovanju!