Zdrava Glava

Očuvanje mentalnog zdravlja
Grad Zagreb

Događanje

Konferencija “Liječenje i skrb za osobe s dijagnozom mentalnog poremećaja u terapijskoj kulturi oporavka”

Datum: 27.04.2023.
Vrijeme: 9:30-15:00
Lokacija: Zagreb, Bolnička cesta 32, Edukacijski centar Klinike za psihijatriju Vapče
Organizator: Klinika za psihijatriju Vrapče

Povodom završetka ERASMUS+ projekta RECADE, Klinika za psihijatriju Vrapče organizira konferenciju za sve dionike koji sudjeluju u liječenju i skrbi za osobe s problemima mentalnog zdravlja

LIJEČENJE I SKRB ZA OSOBE S DIJAGNOZOM MENTALNOG POREMEĆAJA U TERAPIJSKOJ KULTURI OPORAVKA

Konferencija je namijenjena svim dionicima u području mentalnog zdravlja, s ciljem predstavljanja principa oporavka za izgradnju terapijske kulture oporavka, međunarodnog i nacionalno prihvaćenog standarda organiziranja službi za mentalno zdravlje i poticanja procesa oporavka.

Oporavak je preferirani ishod liječenja za osobe s problemima mentalnog zdravlja, osobito za one s dijagnozom psihoze za koje se veže predrasuda da se ne mogu oporaviti, što nepovoljno djeluje na njihovo liječenje i socijalno uključivanje.

U sklopu ERASMUS + projekta pod nazivom RECADE – Oporavak za osobe s psihozom i depresijom, izrađen je priručnik te online edukacija o oporavku koja uključuje video snimke, u kojima osobe s osobnim iskustvom bolesti opisuju svoj put oporavka. Svi sudionici tečaja će dobiti USB s priručnikom i video materijalima. Konferencija je prijavljena za bodovanje pri nadležnim komorama, a sudionici će dobiti i potvrdu o sudjelovanju.

BEZ KOTIZACIJE – ULAZ SLOBODAN UZ PRETHODNU REGISTRACIJU

Molimo da potvrdite sudjelovanje do 25. travnja 2023.: prijavite se putem obrasca http://bit.ly/3mrHsgt

 

PROGRAM

9:30-10:00 Registracija

10:00-10:15 Uvodni pozdravi

10:15-11:15 Slađana Štrkalj Ivezić: Važnost zajedničke vizije oporavka svih dionika u sustavu zaštite mentalnog zdravlja
11:15-12:00 Krešimir Radić: Prikaz knjižice „Kako postići oporavak mentalnog zdravlja“ i video primjera puta oporavka
12:00-12:40 Pauza za okrepu