Zdrava Glava

Očuvanje mentalnog zdravlja
Grad Zagreb

Datum: 2. travnja 2024. godine
Vrijeme: 19.00 sati
Lokacija: Edukacijski centar Klinike za psihijatriju Vrapče
Organizator: Klinika za psihijatriju Vrapče

Pozivamo Vas na filmsku edukativnu tribinu Klinike za psihijatriju Vrapče “Psihijatrija i film”, u Edukacijskom centru Klinike u utorak, 2. travnja 2024. godine s početkom u 19:00 sati.

Bit će prikazan film „Žene na rubu živčanog sloma“ redatelja Pedra Almodovara. Film prati glumicu Pepu, koju njezin ljubavnik Ivan napusti bez objašnjenja. U pokušaju da ga pronađe, Pepa susreće velik broj ekscentričnih likova, mahom žena u kriznim situacijama. Španjolska crna komedija ”Žene na rubu živčanog sloma” nominirana je 1988. godine za nagradu Oscar, a osvojila je pet Goya nagrada, uključujući onu za najbolji film i najbolju glavnu glumicu, Carmen Mauru za ulogu glumice Pepe. Smatra se jednim od najboljih filmova redatelja Pedra Almodovara.

Tribina „Psihijatrija i film“, u Klinici za psihijatriju Vrapče održava se od 2010. godine, a nakon kraće pauze tijekom pandemije koronavirusa ove godine nastavlja s redovitim održavanjem.

Tribinu će moderirati prim. Aldenita Matić iz Klinike za psihijatriju Vrapče, a u diskusiji će sudjelovati gost tribine dr. Hrvoje Handl, psihijatar i psihoanalitičar.

Ulaz je besplatan!