Zdrava Glava

Očuvanje mentalnog zdravlja
Grad Zagreb

Datum: 08.10.2022.
Vrijeme: 9.00 - 13.00 sati
Lokacija: Križanje Gajeve i Bogovićeve ulice
Organizator: Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom i udruga kako si?

Danas se više nego ikada zna kako je mentalno zdravlje preduvjet i temeljna odrednica kvalitete života. Nažalost, poremećaji mentalnog zdravlja rastući su problem cjelokupnog društva. Uzimajući u obzir svakodnevni porast rizičnih čimbenika ali i činjenicu da su poremećaji mentalnog zdravlja u porastu, skrb o mentalnom zdravlju jedan od prioriteta u radu i djelovanju Grada Zagreba.

Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježava se diljem svijeta 10. listopada.

Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom i udruga kako si? će u subotu, 8. listopada 2022. godine, u vremenu od 9.00 do 13.00 sati, na lokaciji Gajeve i Bogovićeve ulice (ispred Hotela Dubrovnik) obilježiti Svjetski dan mentalnog zdravlja.

Tijekom manifestacije građani će imati priliku stručnjacima postaviti pitanja koja ih zanimaju vezano za traženje pomoći i dobiti smjernice o tome kako raditi na vlastitoj psihološkoj dobrobiti.

Na štandu udruge kako si? građani će imati priliku razgovarati s članovima udruge kako si?, ispuniti upitnike (”psihološke toplomjere”) te besplatno dobiti edukativne materijale.

Na info pultu Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom građani će imati priliku dobiti informacije o besplatnim programima pomoći koje Grad Zagreb organizira za sve dobne skupine sugrađana, a koje pružaju zdravstvene ustanove kojima je osnivač Grad Zagreb, čuti više o web portalu “Mentalno zdravlje grada Zagreba” te saznati kojim aktivnostima će Grad Zagreb i zdravstvene ustanove kojima je osnivač Grad Zagreb obilježiti Svjetski dan mentalnog zdravlja.

Također, bit će organizirano i pop up psihološko savjetovalište, gdje će građani imati priliku sjesti u privatnom kutku u kojem će moći popričati sa psiholozima iz udruge kako si? o temama koje ih zanimaju vezano za traženje pomoći i dobiti smjernice o tome kako raditi na vlastitoj psihološkoj dobrobiti.

Gradonačelnik Grada Zagreba, g. Tomislav Tomašević pridružit će se javnozdravstvenoj manifestaciji obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja u 11:30 sati.