Zdrava Glava

Očuvanje mentalnog zdravlja
Grad Zagreb

Događanje

Edukativno-konzultativni skup stručnjaka i donositelja odluka “Pružanje pravodobne i odgovarajuće podrške u radu sa ženama i obiteljima u slučaju kad roditelji imaju problem ovisnosti”

Datum: 31.5.2023., 1.6.2023.
Vrijeme: 9.30 - 14.00 sati
Lokacija: Tribina Grada Zagreba, Kaptol 27
Organizator: Centar za žene, majke i djecu RETO, uz potporu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Službe za suzbijanje zlouporabe droga

Centar za žene, majke i djecu RETO, uz potporu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Službe za suzbijanje zlouporabe droga poziva Vas na stručni skup, a koji će se održati u Zagrebu, u srijedu 31. svibnja i četvrtak 1. lipnja 2023. godine s početkom u 9:30 sati u dvorani Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27.

Na skupu će imati izlaganja predstavnici Službe za suzbijanje zlouporabe droga Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Povjerenstva Grada Zagreba za prevenciju i suzbijanje zlouporabe droga te drugih oblika ovisnosti, Pravnog fakulteta u Zagrebu – katedre Obiteljskog prava, Poliklinike za zaštitu djece i mladih, Hrvatskog instituta za istraživanje mentalnog zdravlja, Klinike za psihijatriju Vrapče, Klinika za ženske bolesti i porode KBC Zagreb, Klinike za psihijatriju Sveti Ivan, Odvjetničkog ureda obiteljskog prava, Općinskog građanskog suda u Zagrebu, Studijskog centra socijalnog rada u Zagrebu, Hrvatskog zavoda za socijalni rad u Splitu i predstavnici organizacija koje imaju primjere dobre prakse iz Norveške i Hrvatske.

Originalnost ovog stručnog skupa je dijalog svih relevantnih stručnjaka i donositelja odluka, mogućnost individualnih konzultacija za pojedinačne izazove s kojima se susreću stručnjaci i donositelji odluka, te u primjerima dobre prakse Hrvatskog zavoda za socijalni rad Split.

Cilj ovog stručnog skupa je unaprjeđenje međuresorne suradnje zdravstvenog, socijalnog i kazneno-represivnog sustava u zaštiti obiteljskog života i pronalaženje multidisciplinarnog rješenja za kompleksnu sliku majke s problemom ovisnosti.

Dobrobit svih sudionika je osnaživanje profesionalnih kompetencija u osmišljavanju najprikladnijih rješenja i poduzimanju koraka u specifičnim izazovima koji ih očekuju u radu s roditeljima s problemom ovisnosti s naglaskom na majke s djecom u odnosu na potrebu dugotrajnog liječenja od ovisnosti.

Bodovanje:
Stručni skup je prijavljen Hrvatskoj psihološkoj komori, Hrvatskoj komori socijalnih radnika, Hrvatskoj komori socijalnih pedagoga, Hrvatskoj liječničkoj komori i Hrvatskoj komori medicinskih sestara te će biti bodovan u skladu s njihovim pravilnicima.